afgelopen expo

Kurt Liefsoons — 04.03.23 > 28.04.23

Kunstenaar

Expo

afgelopen expo

KURT LIEFSOONS (Hasselt, BE)
“Descendants, a collection of portraits”

Als professioneel fotograaf met een grote liefde voor de figuratieve schilderkunst van de oude meesters is Kurt Liefsoons (1968, Hasselt) altijd gefascineerd geweest door de dunne scheidingslijn tussen traditionele schilder- en tekenkunst en hedendaagse digitale fotografie- en schildertechnieken.

In de reeks “Descendants, a collection of portraits” wordt de bezoeker op een poëtische manier meegenomen op een reis naar de toekomst van kunst en technologie. Als een waarnemer onderzoekt Kurt Liefsoons de manier waarop deze twee werelden samenkomen en elkaar beïnvloeden.

Dit project schetst een somber toekomstbeeld. Het jaar 2074: na herhaaldelijke pandemieën, energieproblemen, voedseltekorten en de daardoor ontstane oorlogen en conflicten loopt de mensheid op zijn laatste benen.

Deze reeks portretten toont ons de laatste overgebleven mensen: onze nakomelingen. Ze leven noodgedwongen solitair, gemaskerd en de handen steeds bedekt omwille van besmettingsgevaar. Met restanten van karton, papier en stof brengen ze hun laatste dagen door.

Deze portretten zijn gemaakt met de nieuwste fotografische technieken en zijn vervolgens verder digitaal gemanipuleerd en verfijnd, waardoor er een unieke symbiose ontstaat tussen traditionele en moderne technieken.

Met deze tentoonstelling creëert Kurt Liefsoons een visueel poëem dat de bezoeker uitdaagt om na te denken over de toekomst van kunst en hoe technologie ons leven en onze kijk op kunst kan veranderen.

Deel
Vorige

Fréderique Vanvlasselaer — 07.01.23 > 26.02.23

Volgende

Kris Demuelenaere