huidige expo

Helen Vergouwen

Kunstenaar

Naam

Helen Vergouwen

Woonplaats

Rucphen (NL)

Expo

huidige expo

De Nederlandse beeldhouwster Helen Vergouwen is gepassioneerd door vormen, die meestal geometrisch maar soms ook onregelmatig en meer organisch zijn. Ze zet ingebeelde herinneringen om in vaste vorm door middel van stevige materialen, met minimalistische sculpturen, meestal gemaakt van hout, brons of cortenstaal. Dit gelegeerd staal is haar favoriete materiaal, dat een dynamische en roestkleurige ‘huid’ creëert terwijl het buiten ouder wordt, zoals in parken of museumbinnenplaatsen.

Vergouwen streeft voortdurend naar een perfecte balans in haar sculpturen, die verwijzen naar plattegronden van huizen, steden of plekken waar ze is geweest. Ze produceert abstracte geometrische kunst, die eerder intuïtief dan berekend is, wat zich goed vertaalt in onze handgemaakte houten edities van Modern Shapes.

De beeldhouwster speelt graag met tegenstellingen zoals open versus gesloten, ruw versus glad, binnen versus buiten. De aantrekkingskracht van haar sculpturen wordt versterkt door haar meesterlijke beheersing van de materialen die ze gebruikt en de precisie van haar werk. Vergouwen geniet van de fysieke inspanning van smelten, lassen en buigen – ze beschouwt ze allemaal als een belangrijk onderdeel van het creatieve proces.

Helen Vergouwen werd geboren in 1960, in het kleine stadje Rucphen in Nederland. Momenteel woont ze in Anlezy, een dorpje in de Bourgogne in Frankrijk.

www.modernshapeseditions.com

Deel
Vorige

Nauwau

Volgende

Jeroen Broux