afgelopen expo

Anne-Marie Peters — 15.11.22 > 30.12.22

Kunstenaar

Naam

Anne-Marie Peters

Woonplaats

Antwerpen

Expo

afgelopen expo

Anne-Marie haar creaties zijn volledig handgemaakt, zonder draaitafel, uitsluitend door haar twee handen en een minimum aan tools. Ze geeft de voorkeur aan een simpel, maar toch verfijnd en langzaam werkproces. De uiteindelijke vorm en het organische uiterlijk van mijn stukken toont zich pas na de laatste stook. Elk stuk is uniek, elk object heeft zijn eigen karakter. Het eindresultaat is een soort weerspiegeling van herinneringen aan het creatieproces. Het vertelt het verhaal van elke aanraking en elke manipulatie.

Terwijl Anne-Marie werkt, laat ze de klei tot zich spreken. Haar ontwerpen ontstaan vanuit een intuïtieve plek, een innerlijk weten en resulteert in zachte organische vormen geïnspireerd door de vrouwelijke rondingen en de natuur. Ook de natuurlijke elementen waarmee ze werkt en het delicate bakproces dragen bij tot het eindresultaat. Ze kan de klei en het vuur niet volledig controleren en dat ‘risico’ op imperfecties vindt Anne-Marie prima. Het is de natuurlijke en vloeiende transitie die haar inspireert en intrigeert. Veel meer dan ze ooit zou proberen de perfectie te bereiken.

De laatste jaren is Wabi Sabi een grote inspiratiebron voor Anne-Marie geworden, ook omdat ze 2 jaar in Tokyo woonde. Deze Japanse levensfilosofie flirt met minimalisme en de kracht van eenvoud. Het gaat erom gebruik te maken van wat je hebt. Om te investeren in dingen die lang meegaan en meegroeien met de tijd. Om je huis te veranderen in een plek waar je graag woont en die je wil koesteren. Dat is wat Anne-Marie wil uitdrukken en met jou wil delen via haar werk.

www.annemariepetersceramics.com

Deel
Vorige

Kristiina Engelin

Volgende

Fiona Koene — 07.01.23 > 26.02.23